Termeni şi condiţii EZ Pass:

Prezentul program EZ Pass ("Programul") este disponibil din data de 31 martie 2014 până în data de 31 ianuarie 2015, putând fi prelungit sau reziliat anticipat la discreţia societăţii BlackBerry ("Durata programului"). Pentru a participa la acest Program, societatea dumneavoastră sau alte organizaţii în numele cărora sunteţi autorizat să acţionaţi ("Dumneavoastră") trebuie să fie un BlackBerry Enterprise Server ("BES") activ, la locaţie, şi să fie de acord cu BlackBerry Limited sau filiala, sau societatea afiliată a acesteia care a încheiat un BlackBerry Solution License Agreement ("BBSLA") cu Dumneavoastră ("BlackBerry") conform termenilor şi condiţiilor cuprinşi şi la care se face referire în prezentul document.

Conform termenilor şi condiţiilor de mai jos, în timpul perioadei de programare, trebuie să realizaţi o solicitare unică pentru un număr de licenţe Silver v12.0 de acces pentru client permanent ("CALs") ("Program CALs"), dar cel mult numărul de: (i) BES CALs licenţiate existente ale dumneavoastră; şi (ii) Licenţele dumneavoastră active pentru gestionarea dispozitivelor mobile (MDM) de la alţi furnizori MDM (conform celor incluse în Gartner Magic Quadrant 2013 şi 2014 pentru raportul MDM Software). Trebuie să furnizaţi o captură de ecran validă care prezintă numărul de BES CALs şi licenţe MDM. Comenzile trebuie validate de BlackBerry conform acestor cerinţe şi vor fi îndeplinite atunci când Program CALs sunt disponibile. Nicio cerinţă nu vă solicită încetarea utilizării Your BES CALs sau a licenţelor MDM existente.

Dacă nu sunteţi înscris activ în BlackBerry Technical Support Services ("BTSS"), puteţi solicita Advantage level BTSS pentru Your active Program CALs şi Your BES (ambele trebuie să fie o versiune v10.2 sau mai recentă), iar un astfel de suport va fi complementar până la data de 31 ianuarie 2015. Acest lucru vă oferă acces nelimitat la experţii în mobilitate pentru 5 apelanţi desemnaţi şi actualizările software-ului BES în timpul perioadei de asistenţă complementară. La finalul perioadei de asistenţă complementară, vi se va percepe onorariul anual pentru programul Advantage BTSS şi tarifele în funcţie de numărul de dispozitive conform numărului de Your active CALs. Preţurile şi moneda vor varia în funcţie ţară, la care se vor adăuga impozitele. Dacă nu doriţi să continuaţi primirea BTSS după expirarea perioadei de asistenţă complementară, trebuie să anulaţi Comanda dumneavoastră în scris, în termen de treizeci (30) de zile înainte de 31 ianuarie 2015, iar asistenţa va înceta la data de 31 ianuarie 2015. Comenzile neanulate vor fi considerate finale. Pentru a vă înregistra pentru Advantage BTSS complementar, vi se va solicita acceptarea termenilor de asistenţă aplicabili.

Recunoaşteţi şi sunteţi de acord: (i) Program CALs care nu sunt activate pe o versiune BES v10.2 sau mai recentă şi ataşate la dispozitivele aplicabile înainte de 1 iulie 2015 vor fi anulate automat, iar dreptul dumneavoastră de a utiliza astfel de Program CALs va expira la 1 iulie 2015 şi nu vor mai funcţiona după această dată; şi (ii) conform celor de mai sus, utilizarea dumneavoastră a Program CALs va fi supusă termenilor şi condiţiilor din BBSLA pentru jurisdicţia dumneavoastră şi oricăror acte adiţionale aplicabile. Puteţi consulta termenii BBSLA şi Servicii de Afaceri de BlackBerry actuali pentru jurisdicţia dumneavoastră la www.blackberry.com/legal. În caz de neconcordanţe între Termeni şi condiţii şi termenii BBSLA şi Servicii de Afaceri de BlackBerry, aceşti Termeni şi condiţii vor prevala.

Această ofertă NU se aplică BES Trial CALs sau oricăror soluţii BES găzduite.

Acest Program este nul acolo unde este interzis şi este supus modificărilor, prelungirii sau rezilierii anticipate la discreţia BlackBerry şi este disponibil doar în anumite ţări.

Pentru a continua procesul de comandă a Program CALs, şi, dacă este cazul, Advantage level BTSS, vă rugăm să confirmaţi că aţi citit aceşti Termeni şi condiţii şi că sunteţi de acord cu aceştia, făcând clic pe butonul "Sunt de acord" de mai jos. Dacă nu doriţi să continuaţi procesul de comandă sau nu sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile, faceţi clic pe butonul"Nu sunt de acord" de mai jos.