Skip Navigation

BlackBerry rondt overname Cylance af

February 21, 2019

Amsterdam - 21 februari 2019 - BlackBerry Limited heeft vandaag de eerder aangekondigde overname van Cylance afgerond. Door de overname van dit particuliere bedrijf in kunstmatige intelligentie (AI) en cybersecurity, is BlackBerry nu een miljardenbedrijf in cybersecurity.

"BlackBerry heeft vandaag een enorme stap gezet richting ons doel 's werelds grootste en meest betrouwbare AI-cybersecurity bedrijf te zijn", zegt John Chen, Executive Chairman en CEO van BlackBerry. "Het beveiligen van endpoints en de stroom van gegevens daar tussenin, is essentieel in de huidige wereld van hyperconnectiviteit. De technologie van Cylance is een welkome aanvulling op ons arsenaal aan cybersecurityoplossingen. We helpen bedrijven op een slimme manier met het verbinden, beschermen en bouwen van veilige en betrouwbare endpoints.”

De technologie voor machine learning en AI van Cylance is een strategische aanvulling op BlackBerry’s portfolio in veilige end-to-end communicatie. De integreerbare AI-technologie versnelt met name de ontwikkeling van BlackBerry Spark, het beveiligde communicatieplatform voor het Internet of Things (IoT).

Stuart McClure blijft als directeur van BlackBerry Cylance zijn visionaire, rekenkundige aanpak van dreigingsdetectie, -preventie en -reactie doorvoeren. Ook leidt hij het grote team hooggekwalificeerde ingenieurs en datawetenschappers, die wereldwijd aan meer dan 4.000 bedrijven betrouwbare producten en diensten leveren.

Reacties van analisten en klanten op het nieuws

  • “BlackBerry heeft keer op keer bewezen dat het werkt en ook Cylance heeft dit eerder bewezen. Het is al enige tijd duidelijk dat mobiele apparaten in toenemende mate een interessant doelwit zijn voor cyberaanvallen die bedrijven niet kunnen tegenhouden. Een combinatie van mobiele – en AI-beveiligingsexperts is precies waar we op zoek zijn.” – Daniel Shuler, Chief Information Security Officer bij het Phoenix Children’s Hospital.
  • “Gezien onze sterk toenemende afhankelijkheid van slimme apparaten en de daarbij behorende risico’s, is de kans op een digitale ramp niet alleen nog nooit zo groot geweest, maar ook nog nooit zo snel gegroeid. BlackBerry is de toonaangevende onafhankelijke leverancier die zulke apparaten beveiligt. Hun nu goedgekeurde overname van Cylance maakt dit een cruciaal moment voor niet alleen het bedrijf, maar ook de IoT-branche in zijn geheel. In de huidige wereld vol dreiging is beveiliging geen optie, maar een vereiste.” - Rob Enderle, Enderle Group.
  • “Dankzij deze deal breidt BlackBerry uit met geavanceerde beveiligingstechnologie die het kan inzetten binnen de bestaande platformen. De beide bedrijven vullen elkaar bovendien goed aan wat betreft marktvisie en klantgerichtheid.” - Brian Partridge, Research Vice President bij 451 Research.

Bedrijven die meer willen weten over BlackBerry Cylance’s endpointbescherming, -detectie en reactiemogelijkheden op basis van AI, kunnen de Blackberry stand (North Hall, #6145) bezoeken op de RSA Conference 2019 van 4 - 8 maart in San Francisco (VS).

De financiële informatie omtrent BlackBerry Cylance wordt tijdens de presentatie van de cijfers van het vierde kwartaal in maart 2019 vrijgegeven.